Холограм за по дома

Европската компанија Holocube (шуќур што не е јапонска!!!) го претстави холограмскиот проектор со исто име. Ова е првиот комерцијален холограм што е наменет за поширокиот пазар и за луѓе со "средни" џебови.

Уредот е со величина 50 x 50 x 50 сантиметри, а холограмската слика се проектира во него на стаклена површина наклонета под агол од 45 степени поради што се добива илузија на тродиензионалност.

Намената на уредот е за претставување на нови производи и прикажување на тродимензионални реклами. Уредот се спојува со комјутер преку USB, а опремен е и со 40GB хард диск - што е доволно за складирање на податоци за 16 сaати тродимензионална содржина.

А ценатa е изгор(барем за мене) - мин. 6000 евра.

Па ако сакате да се мангубите на вашите пријатели и бизнис партнери за сите овие пари, ево ви го линкот, и повелете - купете го: Holocube.

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator


Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Comments :

2 коментари to “Холограм за по дома”
MaG рече...
on 

Daleku sme od ova, ke pocekame godina dve da poevtinit. Mozda tri!? Ova ti e ko prvite mobilni telefoni, prvite lap-top, izgor.

Анонимен рече...
on 

кај да си купам вакво играче?

Објави коментар

 

Последно од Охридскион

Последни коментари