patuvanja.info: Праисториско наколно живеалиште - Музеј на вода

patuvanja.info: Праисториско наколно живеалиште - Музеј на вода

Тоше Проески на Златно Славејче од 1992

Тоше Проески на Златно Славејче од 1992, видео на: Video Macedonia

Вистината за Македонија

Не знам колкумина од вас веќе налетале на ова видео наречено: Видеото кое ја шокира Грција, ама не можев да одолеам а да не го ставам овде. Се надевам дека немат да го тргнат како претходното со прашањето: Што бил Александар? - од квизот. Е па кликајте на видеото...и обратете внимание на зборовите на жената - грчки археолог.
За успешно разбирање на содржината - задолжително познавање на англиски.
Thumbs high !!!Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag GeneratorВи се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Музика преку rapidshare - втор дел

Пред неполн месец напишав еден пост како барав една македонска народна патриотска песна и ја најдов на бугарски и српски страници, ама не и на македонски. И решив да преземам нешто, колку што можам да придонесам да се сменит ситуацијата. Ме упатија и на други македонски страници со музика, ама таму можат само да се преслушаат. А од денес, овде на охридскиов ќе можит да се спуштат музика преку, како што погодувате, rapidshare. За почеток имаме еден албум, ќе се цитирам себеси: во изведба на нашиот задолжителен за секоја домашна колекција ансамбл Билјана.

Малку подолу, на десната страна, можете да го најдете линкот во ганц новата рубрика: Спуштај музика бес-платно! Во иднина ќе следува уште музика, колку што можиме да ставиме на rapidhare.com. И немат да се ограничиме на македонска народна. Ако сакат некој да помогнит, добредојден е. Однапред ви благодариме за вашиот придонес.

P.S. Забележав дека никој не спуштат песни од Билјана, туку само албумот. Поединечните песни ги немат во албумот (освен насловната) и се 192 Kbps, за разлика од албумот каде се 128 Kbps.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator
Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Игроманија

Знам дека досега на нашиов блог не пројавивме никаков интерес кон игри, ама за безработник ко мене ваква игра е жива зараза. Се играт до вкочанети прсти, после играње се препорачвит наизменично топла и ладна вода.

За ентузијасти: возиш крос мотор со скокови и превртувања во воздух, како професионалец, само овде после секој пад си жив и здрав и одиш на почеток. За сладокусци, можит да се возит и скејтборд и баги, сам како каскадер или во трка со бот. На секое од нив имат по три нивоа на тежина составени од по три трки; за секое ниво по пет „животи„. Е па уживајте, скокајте, вртете се напред или назад и ви гарантирам, во моменти на немање подобра забава, игричево ќе ви е во фејворитс. Ако кликањето на сликата е неуспешно, кликај овде.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator


Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

 

Последно од Охридскион

Последни коментари