Ти си чупе многу ууу-Убо

Супер песничка, конечно нешо ново и интересно на рок македнонскава сцена после Супехикс. Браво за типчињава, имeт стил. Некако Елена не ми се вклопвит во стилов, ама имат глас, и шо е уба - уба е, немаТ шо тука! Еве ви го видеото шо е појке као аудио со снапшоти од фациве од Паркети и од Јелка наша:Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator


Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

patuvanja.info: Водич за Охрид-места за излегување и сместување

patuvanja.info: Водич за Охрид-места за излегување и сместување: "Охрид и неговото крајбрежје е неизбежен како во летните периоди така и за празници и продолжените викенди, кога сите ние крадеме од она малку слободно време за да уживаме во овој прекрасен град со душа стара повеќе од два милениуми."

Појке овде...

Пронајдете ја својата судбина

Малку забава, како што и самите автори на страницата велат дека не требит сериозно да се сватит резултатот од овој „тест„

Ич да не се секирате, вашиот објавувач на овој пост ќе поживеит до Октомври 2052 г. Ќе имат уште доста негови постови овде :-)
Tags: , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag GeneratorВи се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Levitation - tips and tricks

Ај да искоментират само тој јунак шо ќе го ообјаснит ова! Знам за возојне во Јапан шо лебдет на шини за да немат отпор при движење, ама ова на видеово - дома си го прајт типов. Во секој случај сега знајме дека секој мојт да левитират, нек се иск'пит само во она течносна - ак мојт! :)Who Can Explain This - video powered by Metacafe


Tags: , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag GeneratorВи се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Музика преку rapidshare

Пред некој ден побарав на мрежава една македонска народна патриотска песна. Многу одговарат на сегашнава наша ситуација, и за жал сме осудени повторно да ја слушаме и пееме. За да не ве држам во целосна недоумица, песната содржит стих: „...Проклета и триклета да си Европо, блуднице Вавилонска...„ а е во изведба на нашиот задолжителен за секоја домашна колекција ансамбл Билјана.

И што најдов? Ја најдов песната, ама не на место кај што очекував или се надевав; ја најдов на една бугарска страница и на една српска, ама не на македонска; (ама ова е посебна тема за која сум преморен да расправам). Ако сепак ја имат некаде, се извинувам што не бев поупорен во пребарувањето.

Како и да е, решив да преземам нешто и барем малку да придонесам во изменувањето на ваквата состојба. Овој пат за проба ќе ја поставам песната што ја најдов: овде кликнете , а за понатаму ќе истражам подетално што и како можам да направам за на овој блог да воведеме рубрика за преземање музика. Засега го открив сервисот rapidshare кој што веројатно многумина од вас веќе го знаат, а за тие што се побавни и од мене во дознавање на вакви интересни работи, таму можете да ставите (upload) каков било фајл и да му го соопштите линкот на тој што сакате да го спушти (download). Вршит работа за поголеми фајлови што не можат да се испратат преку електронска пошта.

Засега толку, ако имате некоја идеја коментари се добредојдени. Песната е засега на располагање 90 дена и само на првите десетмина што ќе ја спуштат. Речиси како наградна игра. Ајмо песна бесплатно!

Tags: , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator


Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

 

Последно од Охридскион

Последни коментари