Музика преку rapidshare - втор дел

Пред неполн месец напишав еден пост како барав една македонска народна патриотска песна и ја најдов на бугарски и српски страници, ама не и на македонски. И решив да преземам нешто, колку што можам да придонесам да се сменит ситуацијата. Ме упатија и на други македонски страници со музика, ама таму можат само да се преслушаат. А од денес, овде на охридскиов ќе можит да се спуштат музика преку, како што погодувате, rapidshare. За почеток имаме еден албум, ќе се цитирам себеси: во изведба на нашиот задолжителен за секоја домашна колекција ансамбл Билјана.

Малку подолу, на десната страна, можете да го најдете линкот во ганц новата рубрика: Спуштај музика бес-платно! Во иднина ќе следува уште музика, колку што можиме да ставиме на rapidhare.com. И немат да се ограничиме на македонска народна. Ако сакат некој да помогнит, добредојден е. Однапред ви благодариме за вашиот придонес.

P.S. Забележав дека никој не спуштат песни од Билјана, туку само албумот. Поединечните песни ги немат во албумот (освен насловната) и се 192 Kbps, за разлика од албумот каде се 128 Kbps.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator
Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Comments :

11 коментари to “Музика преку rapidshare - втор дел”
Анонимен рече...
on 

Супер рубрика.Го искористив линкот Бес-Платно.
Охридскиов изненадвит :)
Само напред!

Анонимен рече...
on 

Добро ќе е беше да беа поединечно за довнлоад. Вака многу долго трае, имам слаба врска :)

MaG рече...
on 

Dj Z, знам како е, ќе имат и песни, ама тоа е за нас потешко, појќе работа за upload. Ќе се потрудиме, а вие сте добредојдени да придонесите со ваши песни. Отворете бесплатен простор на rapidshare и ставајте ги таму песните, а нам давајте ни линкови. Ако соберете доволно поени од спуштање на вашите песни, има подароци ;-)

Ukion рече...
on 

MaG! Dobro ke bese da se naprajt po zanrovi da se deljet pesnine, ama to pokasno. So tree menu!

Ukion

Анонимен рече...
on 

Во тагови ја имате 1762 лето, а во листата неможам да ја најдам?!

ПС, дали сите MP3 се 128 Kbps или има и поквалитетни. 128 не ми е доволно квалитетно, сакам да ги смимам на Аудио ЦД.

ППС, Дали знете кај може да ги најдам истите песни 320 Kbps?

Благодарам,

Игор

MaG рече...
on 

За Игор:
1762 лето е во албумот (под бр.12), и песните во албумот се 128 Kbps, а другите што се поединечни се 192 Kbps. А за 320-ки не знам дали постојат, овие песни се снимени одамна со примитивна техника...

Поздрав

Анонимен рече...
on 

ubo ubo vi teknalo, kamo pojke vakvi idei da se rozdzet. Use da bidat pesnite vo zanroj podeleni - najarno.

Pozdravo

MaG рече...
on 

Пак за Игор,
Имат уште една можност за 320Kbps: Веројатно имат и други програми, ама јас со Switch Sound File Converter ги конвертирам во кој било формат или па во 320-ки. Не знам дали така се добиват таков квалитет, ама сеедно овие стариве песни - тешко. Програмчево е мало и лесно се наоѓат за спуштање.

Анонимен рече...
on 

Za MAG

Prekonverzija na 128 MP3 vo 320 nema da go zgolemit kvlitetot. Edinstveno, ko ke se ripovat pesnata od CD-to (toa da ne e snimeno od MP3) treba da se podesi 320kbps. I imat podopri programi od ova tvoevo, isto taka besplatni, CDex, search na google i gotovo i uste podobar so mnogu preporaki Exact Audio Copy. Za najdobar encoder e preporacan LAME. pozdrav

Анонимен рече...
on 

Има техно неуки кој не го знаат процесот за правење на MP3, ама сакаме да ги имаме секако! :)

Дај нешто за нова година, овие се многу тажалки, за патење, некој турбо срб или кро или слично. Да ми помешат чупево малце :).

Анонимен рече...
on 

НЕМАТ!

Објави коментар

 

Последно од Охридскион

Последни коментари