Levitation - tips and tricks

Ај да искоментират само тој јунак шо ќе го ообјаснит ова! Знам за возојне во Јапан шо лебдет на шини за да немат отпор при движење, ама ова на видеово - дома си го прајт типов. Во секој случај сега знајме дека секој мојт да левитират, нек се иск'пит само во она течносна - ак мојт! :)



Who Can Explain This - video powered by Metacafe


Tags: , , , , , , , ,

Tags created with Ukion Tag Generator



Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Comments :

3 коментари to “Levitation - tips and tricks”
Анонимен рече...
on 

1. Магнетизам?

2. Позабавна е левитација на луѓе, но и тоа се објаснува.

MaG рече...
on 

Kolku e prosto, ko grav. Mu isturi tecen azot, toj odma pocna da isparvit, ama e studen i tezok pa nekoe vreme stojt tuka... taka magnetine se privlekvat ama imat gust azot megju niv i ne mozat da se spojat. Posle nekoe vreme se stopli i se razbega azotot. Junak sum?

Анонимен рече...
on 

moze da se prifati prethodnovo kako najlogicno, ama trebit da mi se demonstrirat vo zivo. Imase tecen azot pozadi alumina kolku sho se sekjavam, ako ne e ispien od studenti, tebit da probame. Steta, mi ja pobi zamislata so levitacija. Nemozit so tecen azot da se levitirat.

Објави коментар

 

Последно од Охридскион

Последни коментари