Мобилен со дисплеј шо се виткат

Ова го изнајдов некаде по интернетов. Холанѓаниве да ти напрајле мобилен телефон со голем диплеј (13 см), ама шо се виткат за да можит да се стајт в џеб (имаше ваква финта уште на еден филм, мислам дека се викаше Мисија на Марс - имаја монитори шо се виткаја во форма на папирус). Еве ви слика:

Производител на телефончево е холандската фирма Полимер Вижн. На линков може да почитате повеќе за спецификацииве на ова телефонче. Имат уште 100 работи стаено на него, ама мене ми се падна в око дисплејот. Еве ви видео презентација:



Шефојте во компанијава кажвет дека за 5-6 години ке истаеле пак мобилен, ама со 20 сантиметарски дисплеј, на кој ке можит да се гледат и видео. Браво, ај да видиме. Исто ко на филмон шо го спомнав ојт технологијава.

Супер е телефончево, оган скапо сега засега - Ама ке почекаме :).

Ви се свиѓат постов? Ак ви се свиѓат оставете коментари или пријавете се за редовни читачи на Охридскион и ние ќе ви ги праќаме најновите постови дирекно во вашиот Фид Ридер или на емаил. Ајт.

Comments :

4 коментари to “Мобилен со дисплеј шо се виткат”
Анонимен рече...
on 

Jas si imam Ekrikson od starine i super mi e, ne planiram da go smenvam za nesho vakvo

Menager Guru рече...
on 

Добар телефон си нашол, ama неможе да се мери со iPhone.

Анонимен рече...
on 

Кој е тој филм? SF е? Сигурен си дека така се вика?

Ukion рече...
on 

Може да се мери во секој случај со iPhone, телефонов е без грешка - мало а големо, + iPhone e постара технологија од овај.

Објави коментар

 

Последно од Охридскион

Последни коментари